Workshop Privacy Wetgeving op 26 september 2018

September 26, 2018

Uitnodiging workshop op woensdag 26 september 2018:

“wat betekent de nieuwe privacywetgeving voor uw bedrijf?”

Privacy speelt een grote rol in het dagelijks handelen van commerciële en niet-commerciële organisaties, groot en klein. Of het nu gaat over persoonsgegevens, of de beveiliging van de systemen via welke informatie wordt verwerkt.

Als bedrijf moet je nu uit kunnen leggen waarom je bepaalde persoonsgegevens verwerkt. De Autoriteit Persoonsgegevens houdt hier streng toezicht op. Houd je je niet aan de nieuwe privacywetgeving? Dan kan de Autoriteit Persoonsgegevens boetes uitschrijven.

Actuele kennis over de relevante privacywetgeving is dan ook voor iedere organisatie essentieel. Sinds 25 mei 2018 geldt voor de hele Europese Unie dezelfde privacywetgeving voor bedrijven, dus ook in Spanje! Deze wetgevingis ook wel bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR).

Doel

Met de workshop willen we bewerkstelligen, dat alle leden van de NZKV op de hoogte zijn van de consequenties van de nieuwe wetgeving voor hun bedrijf.

Inhoud

Tijdens de workshop praten we je bij over de belangrijkste onderdelen van de nieuwe privacywetgeving en krijg je tips voor de praktijk. We gaan daarbij onder andere in op de volgende vragen:

  • Wat verandert er onder de nieuwe wetgeving?
  • Wat mag je wel en niet doen met (bijzondere) persoonsgegevens?
  • Onder welke omstandigheden kan je persoonlijk aansprakelijk zijn?
  • Rol van de Agencia Española de Proteccion de datos?

Programma

18:45 Inloop
19:00 Inleiding over de nieuwe wetgeving
20:00 Praktische tips voor jou als ondernemer
21:00 Napraten met hapje en drankje in een naburige horecagelegenheid

Workshopbegeleider: Jesús P. López Pelaz

Socio Fundador y Director del Bufete Abogado Amigo

Jesús heeft als advocaat ruime ervaring in Spanje m.b.t. het geven van presentaties op het gebied van privacy en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (Ley Protección de datos Personales). Voertaal tijdens de workshop is Spaans; voor zover gewenst wordt direct in het Nederlands vertaald.

Locatie

Universidad Católica de Valencia (UCV) sede Jorge Juan,
Carrer Jorge Juan 18,46004 Valencia.

Het dichtsbijzijnde metro station is station Colon.
Onder mercado Colon, tegenover de universiteit, is een grote publieke parking.

Kosten

Leden Nederlandse Zakenkring Valencia: gratis
Niet-leden: € 10,00 p.p.
De “cena” na afloop is voor ieders eigen rekening

Aanmelding

Bevestig je aanwezigheid vóór 20 september 2018 via onderstaand formulier.

Het bestuur van NZKV